Домусчиев отказа да слезе на нивото на Божков

21:05, 18 май 20 25 966 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г.) Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук! Това коментира в социалните мрежи председателят на КРИБ и собственик на Нова телевизия Кирил Домусчиев по повод публикацията на бизнесмена Васил Божков с нови доказателства срещу властта, които са част от сигнала му до български и международни институции.

Божков пусна паметна бележка от среща с бизнесмена Кирил Домусчиев. Хазартният бос твърди, че срещата е била под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Срещата е била на 10 юли миналата година и на нея сe уточняват рекламни договори.

Божков публикува нов сигнал с подписа на Домусчиев

От поста на Домусчиев става ясно още, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ). „От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”. Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България“, завършва той.

По- късно от "Нова Броудкастинг Груп" заявиха, че извадките от търговски договори са манипулативно и тенденциозно подбрани, и представляват грубо нарушение на действащото законодателство. От Нова бяха категорични, че винаги държат на ясното разграничаване между търговска и редакционна политика. 

 

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:42, 18 май 20

Сега ще лъснат кирливите ризи на всичките...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама