Горяха „летните сараи" на Ахмед Доган край Бургас

16:11, 18 май 20 25 1200 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пожар избухна този следобед във вилен комплекс в парк „Росенец“ в залива Отманли край Бургас, по-известен като „летните сараи на Ахмед Доган“, съобщи „24 часа“, позовавайки се на свои източници.

Изгорели са 50 кв. м. от покривната конструкция на сградата. Причините за инцидента все още се уточняват, но по първоначални данни няма следи от умишлен палеж. Още при получаване на сигнала в 11,40 ч. веднага са пратени две коли на пожарната, но заради слабото налягане на водопровода в парка се наложило да се осигури допълнително вода с две водоноски на пожарната.

Лятната резиденция се намира в местността "Чукалята", в района на бившето яхтено пристанище на Лукойл, на гърба на Нефтената база в "Росенец". Достъпът до нея обаче на практика е нулев, тъй като още в началото на черен път, който води към резиденцията, има поставена бариера, а гардове отпращат всеки, който пожелае да стигне пеша до брега. 

Летните сараи на Доган всъщност могат да се доближат само по вода. Но бдителни гардове едва ли ще допуснат неканени гости да приближат до имота на опасно близко разстояние и от към морето. Известно е, че лятната вила на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е една от най-охраняваните по Южното Черноморие, достъпът до нея за простосмъртни е невъзможен.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Иван Петров 12:33, 18 май 20

Аууу и сега какво...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама