Горанов няма спомен за СМС-ите с Божков

17:43, 18 май 20 / Политика 25 957 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Бизнес отношенията между Божков и Домусчиев са си само тяхна тема. Това коментира на брифинг финансовият министър Владислав Горанов по повод сигналите на хазартния бос Васил Божков от последните дни.

Внушението, че един или друг политик се е месил в отношенията между партньорите на Васил Божков в неговия бизнес или други договорни негови партньори от медии е опит за пренасяне на вина към правителството за действия и бездействия от страна на организаторите на хазартни игри“, посочи финансовият министър.

Според него Божков цели да дескредитира правителството и премиера, но позицията му е необоснована.

Божков публикува нов сигнал с подписа на Домусчиев

Що се отнася до споменатите в тази бележка или този лист хартия, каквато и стойност да има, те не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия“, заяви Горанов. Той беше категоричен, че през годините Васил Божков не е получавал привилигировано третиране от нито един държавен орган.

В отговор на въпрос на bTV дали са автентични SMS- ите, между него и хазартния бос, министърът заяви: „Нямам повод и причина да продължа с коментарите. Знам, че медията ви изпитва нездрав интерес към темата“ и допълни: „Няма да ви наричам негова телевизия, не ми е в стилистиката“. Все пак министърът отговори така: "Нямам спомен да имам точно такава комуникация". 

Домусчиев отказа да слезе на нивото на Божков

Фактическата истина ще бъде изяснена в досъдебното производство, което се извършва в съответствие със законите на страната. Кой крив, кой прав- ще разберем, но не си представям, че държавата се занимава със изземване на бизнеси или с толериране на един или друг бизнес“, посочи финансовият министър.

Ако някой има подобни претенции, да ги заяви и подкрепи с доказателства. В противен случай правителството става заложник на спорове между отделни бизнес субекти“, каза още Горанов. По думите му ако някой има претенция, че може да влияе в Комисията по хазарта, си е надскочил възможностите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама