Двама зрелостници от Елена със стипендия „Достойни момчиловци“

14:30, 19 май 20 25 1154 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

И тази година с решение на Педагогическия съвет при СУ „Иван Момчилов“ беше присъдена ученическата стипендия „Достоен наследник на Момчилов“. Носители на званието са випускниците от XII а клас Мирела Йорданова и Мирослав Тодоров.

МИРЕЛА получава наградата за творчество и оригиналност в учебните и ученическите дейности. Тя е с постижения в областта на компютърните технологии - сертификат на Microsoft Оffice Word и Power Point 2016, сертификат на Cisco, със сертификат е и от състезание по английски на Cambridge и Longman.

Община Елена с одобрен проект в конкурса „Обичам природата и аз участвам“

Амбициозната зрелостничка участва в олимпиади по български език, химия, история, биология, на първо място е на областния кръг и е трета на националния на олимпиада за енергията. Получава награди на конкурси по изобразително изкуство. Нейните разностранни интереси не свършват до тук. Тренира футбол, играе за тимовете „Етър“ и „Болярки“ във Велико Търново, включена е в националния отбор за девойки до 17 години през 2017/2018 г. повече от десет години играе в танцов състав „Балканджийче“, носител на много престижни награди.

МИРОСЛАВ е награден като активен спортист, но през цялото време на обучение той е и отличник. Тренира от малък и признава, че спортът го е научил да бъде уважителен и честен, да води здравословен начин на живот и да изгражда характер. Смята да продължи в тази посока и ще кандидатства в Националната спортна академия.

Снимка: Община Елена

Негов любим спорт е джудото, от 12 години тренира в еленския клуб „Ипон 87“ и вече не брои медалите и отличията от наши и международни турнири. Включен е в състава на Националния отбор по джудо. През всичките години е сред десетте най-добри спортисти на общината. Мирослав е капитан на отбора по волейбол в училище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама