България дари на Северна Македония защитно медицинско оборудване

14:39, 22 май 20 25 2022 Шрифт:
Редактор:

България дари на Северна Македония защитни медицински консумативи. Те бяха предадени днес от българския посланик Ангел Ангелов на вицепремиера по европейските въпроси и координатора за чуждестранната помощ Буяр Османи и вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска, съобщава БГНЕС.

Общо дарението се състои от 600 защитни медицински костюми за многократна употреба, 300 чифта очила и 300 шлема.

При предаването на дарението министър Шекеринска изрази благодарност и каза, че в период, в който България е изправена пред тази голяма глобална криза, тя показва реална солидарност на две приятелски съседни държави, съюзници в НАТО.

Съветът на ЕС отпуска 3 млрд. евро на 10 държави за борба с пандемията

Вицепремиерът Османи посочи важността на взаимопомощта във времето на световна криза като израз на добросъседските отношения между двете страни и насърчаване на европейската солидарност. Той каза, че това сътрудничество е насочено към постигане на общата цел за европейско бъдеще на целия регион.

Дарението на защитно медицинско оборудване за подкрепа при справяне с коронавируса е предназначено за общественото здраве, както и за членовете на Военномедицинския център в армията на Република Северна Македония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама