Протест пред Министерски съвет: Да танцуваш се оказа опасно!

12:30, 24 май 20 25 2224 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Занимаващите се с танци, творчество и музика излязоха на мирен протест под наслов „Да отворим залите“ пред Министерския съвет, предаде БНТ.

Основното искането на танцовите и музикалните школи е залите им да бъдат отворени.

С аплодисменти те изразиха своята признателност към учителите в Деня на българската просвета и култура, а по-късно тези аплодисменти прераснаха в протестни ръкопляскания и ръченица, за де се спази дистанцията в условията на извънредната епидемична обстановка.

Снимка: БГНЕС

Близо 300 души от различни краища на страната се събраха в триъгълника на властта, като подчертаха че протестът им не е политически.

Ивайло Алексиев, който е един от организаторите на протеста, настоя, че секторът иска да му се обърне внимание, защото не са трета ръка хора.

"Няма логика ресторанти и фитнеси да се отварят, а нашите школи - не", отбеляза Владимир Недев, който е ръководител на фолклорен ансамбъл.

Протестиращите настояха за запазване на мярката 60:40, ангажимент за диалог с Министерството на културата, както и гаранция, ако в бъдеще подобни кризи се появят, техният труд да бъдат овъзмезден.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама