Доц. Любомир Киров: Втора вълна на Covid-19 едва ли ще има

10:15, 25 май 20 25 2516 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
„От това, което виждаме, втора вълна едва ли ще има. Трябва да приeмем обаче, че този вирус най-вероятно няма да изчезне. За да има втора вълна са нужни предпоставки за това. Например, да има огнища, където този вирус да се поддържа и оттам да тръгне зараза. Не трябва да забравяме, че навременно предприетите противоепидемични мерки в България също дадоха своя резултат“, заяви председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България НСОПЛБ доц. Любомир Киров.
 

Само 6 нови случая на коронавирус у нас



Той добави, че бъдещите мерки за справяне със заразата ще бъдат целенасочени. Тоест, където се появи заразата – тя ще бъде ограничавана на място. Без да има затваряне на квартали или градове и ограничения в икономическите процеси на страната.

„Тенденцията е ясна. Броят на заразените е нищожен. Трендът и за Европа е случаите да стват по-малко. Няма как хората да бъдат ограничавани постоянно“, добавя доц. Киров пред Нова телевизия.

Относно сезонния грип той обясни, че докторите знаят какво да правят. 

„Там ние имаме оръжия, като ваксината, която помага да се боледува по-леко и да не се стига да сериозни състояния. Имаме и доказани препарати, с които да лекуваме. При коронавируса нямаме нищо“, каза той.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама