Отвлеченият български капитан на кораб край Бенин вече е в родината

09:40, 26 май 20 / Политика 25 2559 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Отвлеченият и освободен български капитан вече е в родината си", съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

„Беше проведена много добре обмислена и координирана операция от няколко държави. Българското външно министерство чрез кризисния щаб, се справи отлично с координацията с другите институции от държавите, замесени в този инцидент“, обясни Георгиев пред Нова телевизия.

Българският капитан, отвлечен край бреговете на Бенин, е освободен

Той допълни, че собственикът на кораба е бил силно ангажиран операция. Тя се провела в сътрудничество с немските институции и с държавите, които имаха свои граждани на кораба – България, Украйна, Русия и Филипините.

Заместник-министърът на външните работи обясни, че българския гражданин е в добро състояние. Направени са му и медицински прегледи. Той все още е в шок от преживяното.

Георг Георгиев обясни, че е имало множество казуси, свързани със задължителната 14-дневна карантина на влизащите в страната граждани. Той допълни, че все още има места с прекъснати полети и нарушени връзки заради епидемичната обстановка, създадена от коронавируса. „Имахме граждани на Филипините, които не можеха да стигнат от вътрешен остров до столицата. Бяха прекъснати вътрешните полети. Имахме граждани в Аржентина и Малта. Нашите представители организираха полети,  понякога комбинирани, за да могат да се приберат нашите граждани“, каза Георг Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама