Гешев предлага отнемане на гражданство, придобито чрез фалшиви документи

12:05, 27 май 20 25 1622 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Главният прокурор предлага на министъра на правосъдието да отправи предложение към Президента на Република България за издаване на указ за отмяна на натурализация, поставена на лице с инициали С. Ш., придобило българско гражданство с Указ на Вицепрезидента на Република България, съобщиха от прокуратурата.

ДАНС приключи проверката на първите 14 приватизационни сделки

Предложението на Иван Гешев е във връзка с постъпили материали във Върховната касационна прокуратура за извършена проверка от ДАНС, от които става ясно, че лице с инициали С. Ш. е получило българско гражданство на база на неистински документ, а именно Предложение от Министъра по транспорта, информационните технология и съобщенията. От ведомството посочват, че от 25 октомври до 2 ноември 2010 г. министър Александър Цветков е бил заместван от заместника си Ивайло Московски.

Гешев: Васил Божков е добре дошъл, ако има да каже нещо

Процедурата за придобиване на българско гражданство се инициира само и единствено по предложение на ресорния министър за съответната област, в която Република България има интерес от натурализация на лице или област, в която то има особени заслуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама