Заловиха бежанци в хладилно ремарке на камион край Видин

11:18, 03 юни 20 25 1180 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Афганистанци са заловени в хладилното ремарке на товарен автомобил на паркинг в близост до Видин, съобщиха от полицията в града.

На 2 юни в 23.45 часа на тел.112 постъпил сигнал от служител на паркинга на крайпътен комплекс в близост до областния град за това, че полски шофьор чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил. На място веднага пристигнали екипи на полицията.

COVID-19 влезе в най-големия бежански лагер в света

Униформените констатирали, че пломбата на превозното средство е счупена. В хладилното ремарке установили сандъци с дини, а между тях деветима чужденци – седем мъже, жена и момче, по техни данни от Афганистан. Няколко души споделили, че не се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке. На трима била оказана медицинска помощ в МБАЛ „Св. Петка“, няма опасност за живота им.


Снимка: БГНЕС

Групата е съпроводена до районното управление. Мъжете и жената са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа. Оперативна група е извършила оглед на товарната композиция. Случаят е докладван в прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама