Гешев: Прокуратурата ще реагира на сигналите на Божков

12:26, 04 юни 20 25 2103 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Проблемът с битовата престъпност може да бъде решен. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на посещение в Ябланица, където се провежда специализирана операция на прокуратурата и полицията срещу битовата престъпност.

"Това е поредната рутинна операция, която се провежда съвместно с прокуратурата. Тя е по линия на това, което е приоритет на МВР  и прокуратурата, а именно – битовата престъпност. Целта ни е към края на годината нивата на битова престъпност да са чувствително по-ниски от миналата година", посочи още Гешев.

Иван Гешев: Целта на олигарсите е да са безнаказани- това време свърши

"В края на миналата година намалението на телефонните измами например е 40-50%. Смятаме, че и проблемът с битовата престъпност може да бъде решен и хората да живеят по-спокойно и по-сигурно", каза още той, предава Нова телевизия.

Относно публикациите на Васил Божков във Facebook, Гешев коментира: "Главният прокурор определя целите на прокуратурата, не наблюдава съдебни дела. Сигнали във Facebook не са нормална практика. Но всеки сам решава дали, как и колко да подкрепят определени лица, като господин Божков".

Божков ще съди лично Гешев заради колекцията си

"Освен във Facebook, е постъпил и сигнал по мейл до главния прокурор от обвиняемия Божков. Отделно е постъпил сигнал от издание, близко до Цветан Василев. И двата сигнала са разпределени към съответните прокурори".

"Прокуртаурата е длъжна да провери всички конкретни обстоятелства и доказателства", категоричен бе главният прокурор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама