Над 50 журналисти от БНР поискаха оставката на управителния съвет

18:29, 07 юни 20 25 3029 Шрифт:
Редактор:

Над 50 журналисти от програмата "Хоризонт" поискаха оставката на управителния съвет  на Българското национално радио в писмо до СЕМ, съобщава "Клуб Z".

Призивът им е от 5 юни, часове след като трима от членовете на УС подадоха сигнал до прокуратурата и държавната финансова инспекция срещу генералния директор на радиото Андон Балтаков.

"С това писмо бихме искали да изразим нашето възмущение, тревога и несъгласие с последните епистоларни действия на членове на управителния съвет на БНР, с които отново се цели дестабилизация на работата на радиото", посочват журналистите в отвореното писмо.

Според журналистите тримата членове на УС - Галя Тренчева, Мария Маркова и Стефан Ташев, системно блокират работата на Андон Балтаков, който е начело на БНР от края на януари тази година.

Той зае поста, след като СЕМ прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов заради спиране на програма "Хоризонт" за няколко часа и сигналите срещу него за натиск срещу журналисти. Новият директор и управителният съвет са в конфликт от първия ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама