51 станаха случаите на коронавирус в цеха за играчки в Доспат

17:31, 08 юни 20 25 2465 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От РЗИ-Смолян потвърдиха за още три случая на заразени с коронавирус работници в цеха за играчки в Доспат, превърнал се в ново огнище на заразата. С това те стават 51.

Заради създалата се ситуация кметът на Община Доспат издаде заповед за спешни противоепидемични мерки. Една от тях е задължителното носене на маски на открити и закрити обществени места в Община Доспат, съобщава bTV.

България е на 48 място в света по справяне с коронакризата

Работничките от Сърница идвали на работа с автобус. Първите положителни проби са на жени от една и съща смяна. Въпреки мерките в цеха заразата е факт.

„Всички мерки се спазват много добре, но както чувам, много от работниците сутрин са взимали по едно аналгинче, за да залъгват термометрите, с които ги контролират при влизането на входа на предприятието“, обясни кметът на Доспат Елин Радев.

Според новите резултати с положителни проби са вече и живеещи край Доспат.

Цехът за играчки е затворен заради заразата, а в друг цех - този за панделки, работничките са разпуснати отдавна превантивно.

Контактните на заразените ще бъдат издирени и поставени под карантина.

Въпреки предположенията на РЗИ-Смолян, че заразата е дошла от Сърница, по информация на bTV повечето от положителните проби са на работници, които живеят в Община Доспат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама