14 задържани при спецакция в Пазарджишко

16:28, 09 юни 20 25 3883 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Спецакция за противодействие на битовата престъпност се провежда на територията  на област Пазарджик. Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар Ивайло Иванов я ръководят от място. До момента са задържани 14 души. У тях са открити наркотици, съобщиха от пловдивската апелативната прокуратура.

В операцията участват над 100 служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Пазарджик, районните управления на МВР в Пещера, Пазарджик, Септември, сектор „Пътна полиция“ и Дирекция „Жандармерия“.

Акцията се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик. Освен Пещера, Иван Гешев и  Ивайло Иванов посетиха и селата Капитан Димитриево и Радилово във връзка с операцията. Те се срещнаха с кметовете на двете села, като изразиха увереност, че до края на годината при битовата престъпност ще има драстичен спад.

„Днес се провеждат такива операции на територията на 24 населени места в страната“, каза пред журналисти главният прокурор Иван Гешев. „Целта на прокуратурата и на МВР е да покажат, че имаме желание да защитим хората и да помогнем“, допълни обвинител №1.

„Това е поредната акция, която провеждаме с прокуратурата. Тя е на територията на няколко райони управления в Пазарджишка област. Има адреси, на които са намерени наркотични вещества, оръжие, безакцизни стоки, като по тях ще бъдат образувани досъдебни производства. Доволен съм от резултатите от акцията“, каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

До момента за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани 14 лица на територията на Белово, Ветрен, Пазарджик и селата Капитан Димитриево, Габровица, Мененкьово, Мало Конаре, Динката и Алеко Константиново.

В хода на полицейските действия са открити и иззети близо 700 антични монети и предмети и три металотърсача, както и 625 грама марихуана, 26 растения с канабис, две незаконни пушки и близо 300 патрона от различен вид и калибър. При проверки в жилища и автомобили полицаите са открили саморъчно направени цигари и тютюн без бандерол, както и 130 литра безакцизен алкохол. Сред задържаните е и криминално проявен рецидивист, за който е установено,че е автор на две противозаконни отнемания на леки автомобили и кражба на сумата от 1 060 лева от търговски обект в гр. Пещера.

По случая са работили съвместно полицейски служители от районните управление в Пазарджик и Пещера. Той е засечен да управлява откраднатия автомобил, марка „Пежо“ - с концентрация на алкохол в кръвта от 1,78 промила и под въздействието на наркотични вещества. До момента екипите на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ съвместно със служители от Дирекция „Жандармерия“ са извършили проверки на 675 моторни превозни средства и 734 лица. За констатираните нарушения са съставени 107 акта и 121 фиша.

В момента специализираната полицейска операция в областта продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама