Цонев: ДПС не предлага да плеснем с ръце и да се прегърнем с ГЕРБ

09:34, 09 юни 20 / Политика 25 1695 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
"ДПС не предглага да плеснем с ръце и да се прегърнем, нито всички да бъдем в управлението. Нашето предложение е да има една програма с ускорено икономическо развитие с два или три приоритета", каза в ефира на Нова телевизия депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Предсрочни избори не са възможни, не биха били и полезни. Ние сме изразили нашето негативно отношение към тази коалиция, но в интерес на гражданите и на страната е след тази криза правителството да завърши мандата си и след това да се проведат редовни избори”, заяви Цонев.

ДПС реагира остро на подвеждаща реплика по техен адрес, подхвърлена от вицепремиера Томислав Дончев. Попитан дали е възможно да се обединят за управление с обща програма ГЕРБ и движението, заместникът на Бойко Борисов заяви, че това не е добра технология - всички да се прегърнат и да управляват. Така нямало опозиция и демокрацията няма да работи, понеже няма кой да намира грешките.

Цонев припомни, че тезата на ДПС за програмно, ускорено развитие на страната движението защитава поне от три години насам.
 
Той даде за пример обединението на всички политически сили, дори и на БСП, преди години за членството ни в ЕС и НАТО. В момента, по думите му, сред тези приоритети за ускорено развитие на страната трява да бъде демографският проблем, образованието, зелената икономика, високите технологии. "В момента се изпълнява програма за демографския проблем, която спокойно можем да я поставим в графата "ала-бала", отсече Йордан Цонев.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама