Божков: Влизам в политиката, за да сваля Борисов

10:50, 09 юни 20 / Политика 25 2974 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Планирам да вляза в политиката. Необходим ни е нов политически проект. Властта трябва да бъде отнета от Борисов. Това заявява Васил Божков пред агенция "Блумбърг", дадено по телефона от Дубай. 

Божков пита ще получи ли подкрепа за нов политически проект

Пред агенцията бизнесменът заявява, че се страхува, че ще бъде задържан, ако опита да се върне в България, но желанието му е именно да се върне. "Мога да карам по този начин още няколкостотин години. Но не ми харесва. Имам нужда да се върна у дома", казва той.

Българската прокуратура го нарича най-опасния човек в страната. Но сега избягалият хазартен бос планира своето завръщане, за да се реабилитира, като свали правителството, коментира агенцията. 

Според  "Блумбърг" шансовете на 63-годишния бизнесмен не изглеждат обещаващи, след като се е превърнал в мишена на властите в "най-бедната и корумпирана страна в Източна Европа". Въпреки това изявленията му идват в неудобен за Борисов момент, когато той се бори с последствията от коронавируса и чийто трети мандат е изтъкан от скандали и разследвания на министри и членове на партията.

Европейската комисия изчислява, че пандемията ще намали брутния вътрешен продукт със 7,2% през тази година. Общественото одобрение на Борисов нарасна с 10 пункта по време на кризата, но парламентарните избори са идната пролет, когато последиците от кризата ще са най-видими. Борисов неведнъж е питан за връзките си с бизнесмена, с когото се е срещал многократно. Божков обвинява премиера, че се е облагодетелствал от него, но премиерът категорично отрича това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама