Коалицията под въпрос след отпадането на доброволните отряди

13:00, 10 юни 20 / Политика 25 2117 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Мнозинството в пленарна зала отхвърли идеята на ВМРО доброволни формирования да помагат на полицията за справянето с битовата престъпност. Предложението не беше прието въпреки подкрепата на ресорната вътрешна парламентарна комисия.

Остро се изказаха от ДПС и поискаха 30-минутна почивка преди гласуването. Рамадан Аталай настоя вътрешният министър да обясни, че не се нуждае от сили, които ще го дърпат "за крака надолу". След това от ГЕРБ оттеглиха подкрепата си и така идеята отпадна.

ПГ на "Обединени патриоти" напусна залата и отказа да участва повече в заседанието. На брифинг те обявиха, че смятат коалиционното споразумение за денонсираноПатриотите директно попитаха ГЕРБ продължават ли да управляват с тях или неИскрен Веселинов коментира: „Ако решат, че ДПС са им по-мили и ще управляват с тях, не възразяваме. Искаме яснота“ и допълни: „ГЕРБ имат време да се поправят, да гласуваме отново закона. Ако това не се случи, очевидно пътищата ни се разделят“. Веселинов каза още, че за патриотите „флиртът на ГЕРБ с ДПС винаги е бил видим“.

Валери Симеонов пък посочи: "Ако търсите новината, че с коалицията е приключено- още я нямате". 

От ДПС също се изказаха по темата. Те определиха отхвърлянето на предложението за доброволните отряди като "победа за парламентаризма". "Не е нормално да се създават такива доброволчески отряди. Това е практика на тоталитарните режими", коментира Ахмед Ахмедов. 

От ВМРО обявиха искането си още миналата година с мотив, че доброволците ще могат да помогнат там където полицаи не достигат и има голяма циганска престъпност. Тогава стана ясно, че има уговорка с ГЕРБ за подкрепа на предложението и това е условие за оставане в коалицията

Патриотите искат доброволни отряди да борят престъпността

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама