3-годишно момче почина седмица след настаняване в приемно семейство

09:08, 11 юни 20 25 2771 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Баща търси истината за смъртта на 3-годишния си син. Детето е изведено от дома си и настанено в приемно семейство. Дни след това – почива. По случая тече разследване, а родителят иска да научи истината за смъртта на детето си.

Шукри Захириев разбира за смъртта на 3-годишния си син Лютфи след телефонно обаждане. Той се връща от Шумен, за да се срещне с новината. „Звъни ми телефона. От социалните ми се обаждат. Казват, че имат много лоша новина. Дойдоха от полицията и ми съобщиха, че Лютфи е починал”, разказа Шукри пред Нова телевизия.

8 дни преди това – 3-годишният му син Лютфи е изведен от дома им, за да бъде настанен в приемно семейство. Причината – проверка, предизвикана от желанието на бащата да получи пълно попечителство върху детето, тъй като майката живее в Германия.
 

3-годишното дете в Асеновград е било убито от пастрока си


„Искахме да отидем в Турция на преглед. Детето беше болно. Имаше бъбречна недостатъчност – бъбречните жлези не му работят нормално”, добавя бащата.
Във връзка с това – на 15 май социални работници посещават дома на Шукри.

Регионална дирекция “Социално подпомагане” - Шумен установява, че поведението на бащата е неприемливо. „С което колегите се самосезират и преценяват, че най-добрата мярка е към момента детето да бъде изведено от семейството”, обяснява Мартина Драгнева.

От Дирекция „Социално подпомагане” поискали от полицията помощ, за да бъде изведено детето.

Според заповедта, има опасност за живота на детето, липсва и адекватни родителски грижи. Бащата работи като реже дърва на частно. Често водел и малкия с него.

Шукри има роднини, но въпреки това – детето е насочено към приемно семейство в Търговищко. 3-годишният Лютфи страда от бъбречна недостатъчност и постоянно се нуждае от редовен прием на лекарства. Пропускането му може да бъде фатален.

Според проверката на разследващите – лекарствата за хроничното заболяване са давани редовно. Прокуратурата в Търговище е образувала досъдебно производство за смърт по непредпазливост. Дирекция Социално подпомагане също извършва вътрешна проверка.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама