Феновете на "Левски" несъгласни с даването на акции на Тити Папазов

14:58, 12 юни 20 / Спорт 25 2249 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Председателят на Националния клуб на привържениците на „Левски“ Степан Хиндлиян изрази претенции към акциите, които бяха дадени на Тити Папазов. Taзи седмица стана ясно, че 51% от акциите ще са в Наско Сираков и те ще са неприкосновени, а 35% ще отидат при Тити Папазов. Според Хиндлиян, тези 35% трябва да отидат при организираните фенове.

Сираков дава на Тити Папазов 35% от „Левски“

„Левски категорично има нужда от прозрачност. Тези 35%, които са прехвърлени на Тити, по някакъв начин го противопоставят на всички организации, които направиха тези усилия, за да стигнем дотук, а именно Наско Сираков да получи основния пакет от собствеността. Нека не говорим за разнобой на този етап. Ние имаме нужда от това да сме силни и единни. Тит Папазов каза, че е готов да се раздели с акциите, ако се появи сериозен инвеститор. Е, Тити, кой е по-сериозен инвеститор и има сериозни намерения от привържениците?", попита Хиндлиян в интервю за bTV.

Хиндлиян: "Левски" играе селски футбол

"Привържениците вече доказаха, че могат да управляват акциите. Благодарение на този малък дял акции имахме възможността да стигнем дотук. Има много други въпроси, които трябва да бъдат засегнати, като например прозрачността. Не става въпрос дали тези акции могат да бъдат купени от феновете. Феновете показаха, че само те стоят на твърда позиция. Всеки друг, който се бие в гърдите и обяснява какво е направил за "Левски", минава време и ние виждаме, че всъщност има едни задължения и проблеми, които са натрупани, а сега трябва да бъдат решавани. Не ми е известно дали някой иска да купи акциите на "Левски". Да предположим, че утре ще се появи някой инвеститор или спонсор, ние ще му дадем тези 35%. Утре той ще има проблеми с бизнеса си, ще хукне някъде и какво правим? В момента се оказва, че "Левски" има задължения към "Нове холдинг" и "Националната лотария". Важно е да се изясни как стоят нещата. В една от срещите с г-н Божков беше обявено от него, Попов и Ганев, че има записани заеми. Те бяха обяснени с Финансовия феърплей, защото един клуб не може да бъде управляван изцяло от дарения.

Според Тодор Батков, който има много адекватно поведение, дългът към втория строител на Сектор А – Автомагистрали Черно море, е цитиран от "Нове холдинг". Ако там има някакви процедури по несъстоятелност, ще има нови проблеми. Защото не е само селският футбол, който "Левски" играе. В Пловдив отборът игра такъв. Аз го казвам с огорчение, но това са самите факти. "Левски" плаща заплати на футболисти около 700-800 000 лева на месец. Локомотив плаща около 200 000. Това са четири пъти разлика. "Левски" има 20 млн. бюджет за миналата година. Локомотив има около 4 млн. бюджет за миналата година. "Левски" не е спечелил мач срещу преките си конкурентни. Спечелихме един мач срещу "Лудогорец", но там беше с дузпи. Това е късмет. Доколкото разбирам, Георги Тодоров ще поеме клуба до края на сезона, а след това ще се мисли. Това е мъж, на когото свалям шапка. Той постоянно се съгласява да вади горещите кестени от огъня. Клуб с подобни мащаби и претенции не може да бъде поставен в зависимост от бизнеса не един опреден човек", каза Хиндлиян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама