Борисов инспектира АМ "Хемус" и столичния околовръстен път

19:35, 13 юни 20 / Политика 25 6001 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Днес (13 юни) премиерът Бойко Борисов навършва навършва 61 години. Той започна да изпълнява своите ангажименти още от 07:00 часа тази сутринта със съвещание с Националния оперативен щаб. В продължение на няколко часа инспектира автомагистрала "Хемус" заедно с зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на финансите Владислав Горанов.

Премиерът е впечатлен от резултатите и темповете, с които се извършват ремонтните дейности. "Това е най-хубавият ми подарък", заяви той.
В диалог с Нанков премиерът определи строителите като герои, които работят в името на своите семейства. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството допълни, че в България героите са скрити зад анонимни IP адреси.

По време на обстойната си инспекция Борисов коментира и темата покрай изтеклия в петък запис, за който се твърди, че е на негов разговор.
"Това не може, не да ме впечатли, да ме накарат да се замисля. Аз строя, ето кметовете са доволни". Това обяви премиерът Бойко Борисов", предаде Дневник. 

 

Борисов се изказа и по повод поредната доза чатове, предоставени от бизнесмена Васил Божков, под формата на записани изображения:
"Винаги като наближат избори, се почва едно и също. Да си пише човека. Всеки е свободен да пише", заяви премиерът пред журналисти по време на инспекцията си на АМ "Хемус."

Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, по време на инспекцията на автомагистрала „Хемус“ от Боаза до пътен възел Плевен. Премиерът посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград-Мездра.

По думите му носещите колони на виадукта са предвидени да издържат и на земетресение, като изтъкна и факта, че голяма част от строителните работници са от ромски произход, които работят съвестно и неуморно.

Както обикновено премирът влезе в пряк диалог с някои от строителите, а по техните думи всички дейности вървят по план и график, което допълнително зарадва Борисов.

 

След обиколката по ключови трасета на АМ "Хемус", премиерът посети и участъкът от разширението на Софийския околовръстен път между „Младост“ и началото на АМ „Тракия“, който по думите му "върви с пълна сила дори и в събота".
"Съществуващият в момента двулентов път ще бъде реконструиран в шестлентов с 2 локални платна и тротоари. Строителите работят на много високи обороти и могат да приключат с всички дейности преди края на следваща година. Скоро тук ще има нова и модерна инфраструктура, а задръстванията ще са само спомен", написа Борисов в профила си във Фейсбук.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 бай Йордан 16:09, 13 юни 20


Не можел и да мисли. Ми те това не е лесна работа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама