Фубтолът в Германия прогнозира загуби около 150 милиона евро

13:30, 13 юни 20 / Спорт 25 1670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приходите от излъчванията на футболните събията в Германската Бундеслига ще намалеят със 150 милиона евро през следващия сезон поради пандемията. Това съобщи списание германско издание Kicker, позовавайки се на писмо от финансовата комисия на Германската футболна лига.

Първоначалните прогнози за финансови облаги, включващи всички 36 клуба от първите две дивизии (за сезон 2020/21), бе да спечелят от телевизионни излъчвания сума от 1,35 млрд. евро. Принудителната пауза, причинена от пандемията доведе до преразглеждане на икономическия статус на футбола в Германия. Оказа се, че не всички партньори са готови да изпълнят договорните задължения. В резултат на това размерът на приходите от излъчванията ще достигне не повече от 1,2 милиарда евро.

Германското първенство бе сред първите възобновениу от петте водещи в Европа след пауза, причинена от пандемията с коронавируса. Всички мачове се провеждат в съответствие с мерките за сигурност, без зрители, с ограничение от 322 души на терена, сред които футболистите, техните треньори, медицински щаб и други. Отборите имат право да правят пет смени в рамките на 90 минути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама