Испания се готви за посрещането на чуждестранни туристи от 21 юни

14:55, 14 юни 20 / Свят 25 3499 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Испания ще отвори границите си за чуждестранни туристи от 21 юни. Дата, която е от голямо значение, тъй като дейността беше спряна през последните месеци, а страната е сред най-засегнатите в Европа. Страната реши да отвори границите си с останалите държави от Шенгенската зона от 21 юни, а не както бе планирано от 1 юли, съобщи днес вестник El Pais, предаде Дарик.

Turespaña стартира кампания към туризма с цел да се популяризира този сектор, който пострада изключително сериозно от пандемията с коронавирус. Страната е изправена пред сложен етап, но прогнозите за възстановяване на икономиката са положителни.

Кампанията е под надслов "Испания ви очаква". Чуждестранната туристическа дейност ще бъде възобновена от 1 юли и се очаква да пристигнат малко по-малко туристи от различни националности, тъй като ситуацията ще продължава да се стабилизира през следващите седмици и месеци, но Испания вече предложи план за възстановяване на сектор туризъм, забавление и почивка.

Повече вътрешен туризъм в Испания


Въпреки че се очаква активността на международните посетители да е важна, истината е, че тази година много испанци избират за почивка собствената си страна. Без съмнение приоритетните туристи са от Германия, Франция и Великобритания - тенденциозно прекарват повече време в Испания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама