Красимир Вълчев: Системата се справи добре

11:55, 14 юни 20 25 2583 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Мерките за дистанция са единственото различно нещо при провеждане на националното външно оценяване, на което близо 60 000 седмокласници ще се явят. Това заяви пред БНТ министърът на образованието Красимир Вълчев, предаде БГНЕС.

Министър Вълчев коментира и добрите резултати от матурите, които по думите му са свързани и с трудността на изпита. "Значително по-високи са по английски, малко по-високи са по български език и литература. Това показва, че обучението в електронна среда не е повишило средните резултати от матурата. Тепърва ще анализираме различията", каза той. На 17 юни министерството ще представи по-подробни данни за изпитите.

Вълчев смята, че обучението в електронна среда се проведе добре и че системата е направила значителен скок. "Системата се справи добре, учиха учениците не по-малко. Ще имаме 600 иновативни училища", заяви просветният министър.

Той изтъкна и факта, че присъственото образование е най-добрата форма на обучение и изрази надежда от 15 септември новата учебна година да стартира нормално.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Мария 13:35, 14 авг 20

Не изолирайте децата, и най-успешното онлайн обучение няма как да възстанови психическите им травми.Опасни и непоправими последици за младото поколение ли ще допуснете?! Имайте минимум десет варианта на обучение!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама