Ново убийство на чернокож от полицай в САЩ

12:25, 14 юни 20 / Свят 25 2274 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Полицейски шеф в Атланта, щата Джорджия, подаде оставка, след като чернокож мъж бе застрелян от полицейски служители в паркинг на ресторант.

Оставката на шефа на полицията Ерика Шийлдс беше обявена в събота от кмета на Атланта Кейша Ланс Ботъмс, която е чернокожа.

От публикувани в мрежата кадри става ясно, че 27-годишен чернокож мъж бяха от полицията, а създалото се напрежение, води до смъртта муКейша Ланс Ботъмс заяви, че това не е "опрадвано използване на въоръжени сили", а полицаят е уволнен от местното полицейско управление, предаде CBS.

Полицията в Атланта заяви, че са се отзовали на сигнал в петък вечерта, след като са получили оплакване, че водач на превозно средство е заспал в автомоила си, създавайки хаос в движението. Когато полицията пристига на място е поискала чернокожия мъж да направи тест за алкохол, който е бил положител и тогава се опитал да избяга.

Около 150 души протестираха пред ресторанта, където се е случил инцидентът. Те спряха движението по магистрала подпалиха ресторант на веригата за бързо хранене "Уендис" в град Атланта, където полицай e застрелял афроамериканецът, предаде "Ройтерс", цитирани от Дневник. Заведението, пред което е станал инцидента е било опожарено от протестиращи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама