Медицинска сестра от столична детска градина е с положителен резултат за коронавирус

15:05, 14 юни 20 25 2759 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Медицинска сестра от персонала на столичната детска градина 80 "Приказна калина" в район "Красно село" е с положителен резултат за коронавирус след направен PCR тест, съобщиха от пресцентъра на Столична община, предаде bTV.

В понеделник (15 юни) яслената група, в която е работила сестрата ще бъде затворена. Междувременно на целия персонал на детската градина са направени изследвания, които са показали отрицателен резултат. 

Отрицателни са PCR-тестове на персонала на детска градина №50

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да се извърши пълна дезинфекция на детската градина, а всички родители на деца, които посещават градината, ще бъдат уведомени за ситуацията от директора на "Приказна калина".
Служители на столичната РЗИ ще се ангажират с домашно посещение на всяко семейство и взимане на PCR тестове, като по-големите деца, които посещават други групи, е необходимо да останат вкъщи.

"При отрицателен PSR по-големите деца могат отново да посещават детската градина. Децата, които до момента не са идвали на ясла и не са контактни, ще се приемат от 15 юни в другата яслена група. Необходимо е да знаете, че целия персонал беше изследван и няма заразени сред служителите. Всички останали групи ще работят по обичайния график. За всички нови разпореждания ще бъдете информирани своевременно. С уважение Нина Иванова - директор на ДГ 80", гласи публикация във Facebook от страницата на ДГ80 "Приказна калина".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама