Акцент на деня: Прокуратурата видя отвъд подпорната стена

17:30, 15 юни 20 25 4570 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Прокуратурата поиска спирането на строежа на курортен комплекс „Алепу вилидж”. Държавното обвинение протестира издаденото през септември миналата година разрешение за строеж и го обяви за нищожно, тъй като малко след като е влязло в сила, то е било променено, допълнено и е вписан нов възложител.

Действията на прокуратурата са в резултат на повторната проверка от страна на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за законността на спорния строеж.

Строежът в местността Алепу предизвика вълна от гражданско недоволство, след като издигащата се 4-етажна бе обявена за подпорна стена, която трябва да укрепва свлачище над т.нар. Шофьорски плаж. Видимите прилики между строежа и хотелски комплекс обаче останаха невидими за държавните институции и първата проверка на строителния надзор не показа проблеми. А и кои сме ние да вярваме на очите си, а не на експертите, нали?

Междувременно странните обстоятелства около този обект започнаха да изскачат едно селд друго - проектант на строежа е съпругът на вицепремиера Екатерина Захариева, пък сградата колкото и недовършена да изглежда, се оказа с издаден Акт 16 т.е. с разрешение за ползване...

На скалъпените обяснения обаче не се хвана и премиерът Бойко Борисов, който категорично заяви, че на Алепу няма да се строи комплекс. Вместо това той препоръча стената да се превърне в "местообитание за птиците"

И така стигаме до днес, когато се оказва, че проблем все пак има, просто е било необходимо повторна проверка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама