Политолог: Най-големи шансове за парламента има Слави Трифонов, вероятно и Мая Манолова

09:47, 16 юни 20 / Политика 25 1620 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ако четем последните проучвания виждаме, че партията на Слави Трифонов има най-големи шансове за влизане в парламента. Предполагам, че от там подкрепата най-вече идва от голяма част от разочаровани гласоподаватели, които не са гласували преди това на избори, плюс вероятно голям процент млади хора, каза пред БНР политологът Ивайло Динев и допълни:

Вероятно шанс за влизане в парламента има и политическа сила, която е водена от Мая Манолова поради силната й политическа активност и кампанийност през последните години, най-вече обвързването с различни социални движения, протести“.

Публичното присъствие на Божков намалява доверието в него

Предполагам, че Мая Манолова ще играе солово, към този момент не се виждат някакви заявки за обединения на различни партии или на различни сили, които биха се обединили в партия или в коалиция. Раздробяването и също опозицията вътре в БСП. Бих казал, че по-скоро наблюдаваме игра на различни играчи. Сякаш всички търсят някаква стратегия, някакъв път за намиране на власт и критика към управляващите, но неспособност и липса на брокери, хора които биха свързали, не свързващите се части“, коментира политологът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама