Айфеловата кула отваря от 25 юни, но без асансьори

21:53, 16 юни 20 / Свят 25 2846 Шрифт:
Редактор:

Работници подготвят Айфеловата кула да приема отново туристи, след като беше затворена за най-дълго време след Втората световна война, съобщи "Асошиейтед прес".

Броят на посетителите обаче ще бъде ограничен, когато емблематичната парижка туристическа забележителност отвори на 25 юни, съобщава БНР.

Асансьорите до върха няма да работят и само първият и вторият етаж ще са достъпни. Отначало изкачването ще е само по стълбите. Всички трябва да носят маски. Препоръчва се билетите да се купуват по интернет.

Осветиха Айфеловата кула в бяло в чест на медиците

Друга забележителност на френската столица - центърът "Жорж Помпиду", който съхранява най-голямата колекция с произведения на модернизма и съвременното изкуство в Европа, се готви за отваряне на 1 юли, предаде "Ройтерс". Предвижда се посетителите да се движат еднопосочно, а групите да са от не повече от 10 човека.

Книжарницата, ресторантите и дизайнерския магазин в центъра, наричан от французите "Бобур", ще бъдат отворени на 1 юли. Библиотеката, където обикновено студентите чакат на опашка, за да получат достъп до милионите книги, ще остане засега затворена.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама