Няма да затварят кварталните казина

10:40, 17 юни 20 / Политика 25 2400 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

 

Депутатите отхвърлиха промените в Закона за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Той предложи казината и игралните зали да бъдат само в хотелите 5 звезди, в националните курорти и на не повече от 20 км от граничните пунктове. Всички останали казина и игрални зали, извън посочените, да продължат да действат до 2025 година.

От парламентарната трибуна Симеонов аргументира идеите си така: „Не забраняваме хазарта. Хазартно пристрастените могат да пропътуват до границата или да отидат в 5- звездно казино, където да вложат парите си“.

СБЛЪСЪК: "За" и "против" затварянето на кварталните казина?

От ГЕРБ не се изказаха по промените. От БСП бяха против с мотив, че няма да се постигне ограничаване на достъпа до хазартни игри.

Депутатът Николай Тишев представи свои сметки: „В София 5-звездни хотели дал Бог, в Пловдив, Бургас, Варна и Русе също. В петте области живеят над 60% от българите, и то активните, с висока покупателна способност“ и допълни, че в Шумен и Сливен няма хотели 5 звезди, но градовете са близо до Варна и „Лесово“.

Целта да се преборим със зависимостта от хазарт няма да бъде постигната, а ще има увеличаване на нелегалния хазарт и онлайн залаганията“, подчерта Тишев.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама