Екоминистърът със скоростно идване в парламента заради Алепу

12:15, 17 юни 20 / Политика 25 2186 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Депутатите от БСП настояха министърът на околната среда и водите Емил Димитров да бъде изслушан в парламента заради строежа на Алепу. Според социалистите строежът е „ярък пример за незаконност и безнаказаност“.

Вчера Димитров заяви, че няма да спре проекта и да ходи като „екологична бухалка“. Лидерът на левицата Корнелия Нинова му отговори днес: „Да се спазват законите на страната и да се упражнява контрол върху изпълнението им не е бухалка, а ваше първо и неотменимо задължение“.

Екоминистърът прехвърли въпроса към инвеститора. „Ако някой ще се произнася, трябва да се произнесе собственикът - да каже какво е искал, какво са му направили“, коментира той. В тази връзка Нинова беше категорична, че не трябва да се пита този, който го прави, а този, който му е разрешил.

Емил Димитров дойде в парламента веднага след заседанието на Министерски съвет. Той беше категоричен, че БСП спекулират с думите му за Алепу и ги вадят от контекста. Димитров отрече да е казвал, че на Алепу ще се строи хотел, а че защитното съоръжение там му прилича на хотел по видяното по телевизията.

Според министъра не е редно да дава становища по случая в каквато и да е посока, при вече започнато производство. „Не коментирам, а помагам изцяло на прокуратурата“, заяви Димитров.

Акцент на деня: Прокуратурата видя отвъд подпорната стена

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама