Прокуратурата се е самосезирала за записа, приписван на Борисов

10:39, 17 юни 20 25 2174 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Софийска градска прокуратура се е самосезирала за записа, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов. Експертизата ще е в две направления - дали става въпрос за незаконно използвано средство, или е фалшифициран запис", това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в Пловдив, където от рано сутринта се провежда акция срещу битовата престъпност. 

„Личното ми мнение е, че превърнахме записването с телефони в национален спорт. Генерираме само едни скандали, с които даваме много лош сигнал и към европейските си партньори, и към българските граждани“, категоричен е той.

Марешки за записа: Трябва да се провери дали е истински, за самия премиер ще е добре

На въпрос дали е бил заплашван, Гешев поясни, че това не е тема, която е от национален интерес и касае българските граждани. Той беше категоричен, че е бил наясно със служебните си задължения и рисковете, които крият.

"Наясно съм какво искам, какви са целите ми и какви ще са последствията. Който го е страх от вълци, не ходи в гората. Никой не ме е карал да ставам главен прокурор", каза той.

Гешев отказа да коментира и от кого идват заплахите и дали е увеличена охраната му.

Божков твърди, че е изтеглил 67 млн. лева в брой за Борисов и Горанов

Относно призивите на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков - прокуратурата да се задейства и да провери информацията, която представя, Гешев отговори, че прокуратурата проверява всичко.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама