Джамбазки: Когато предците ми са се борили срещу турското робство, не са грабили магазини

21:09, 17 юни 20 / Политика 25 3602 Шрифт:
Автор:

Всички животи имат значение! Да отричаш това и да твърдиш, че животът само на една раса има значение, това, уважаеми левичари, е расизъм! Да твърдиш, че една раса е виновна за всичко, това също е расизъм! Да твърдиш, че само една раса е важна, отново, познайте, и това е расизъм! Това заяви в ЕП евродепутатът от групата на  Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки.

"Изберете си, уважаеми колеги, коя теза защитавате! Или трябва да уважавате всички животи или защитавате по същността си расистки тези. И нещо повече, когато използвате една смърт и една трагедия, за да трупате политически капитал, това уважаеми е лицемерие! И то отдавна е похват на комунисти, на левичари и на анархисти! И напомням на всички Вас, които носите тези фланелки, че когато размахвате знамето със сърпа и чука, червеното знаме, трябва да се замислите, колко човешки животи погуби комунизмът и болшевизмът в целия свят, когото така възхвалявате", каза Джамбазки.

Джамбазки в ЕП: Антициганизъм в Европа няма

"Когато оправдавате вандализма, това също, уважаеми, е лицемерие. И още нещо важно искам да Ви кажа. Когато моите предци са се борили срещу робството, срещу турското робство в България, те са се борили честно, с оръжие в ръка, а не са грабили магазини и не са крадели обувки и дрехи. Вменяването на вина заради произхода е нечестно, непочтено и нередно, уважаеми. Вменяването на вина в една раса е изключително подло политическо действие. Опитвате се да накарате някого да се чувства виновен заради произхода си. Не! Това няма да се случи! Не само, че аз не се срамувам от моя произход и от своята нация, напротив, гордея се с древната и велика нация, на която принадлежа", категоричен е евродепутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама