Започнаха клинични изпитания на руска ваксина срещу новия коронавирус

07:30, 18 юни 20 / Свят 25 1535 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Изследване на две форми на ваксина срещу новия коронавирус, разработени от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея" към руското здравно министерство, започнаха в сряда в Русия, съобиха ТАСС и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

В изпитанията взимат участие две групи доброволци по 38 човека всяка. Тестват се две форми на ваксината - течна и лиофилизирана в две медицински учреждения в Москва. Ваксината под формата на разтвор за вътрешен прием ще бъде изпробвана във военната болница "Бурденко".
 

Фон дер Лайен призова богатите страни да споделят с бедните ваксината срещу COVID-19



Другата, под формата на прах за приготвяне на разтвор за вътрешен прием, ще се тества в Сеченовския университет.

Участниците в изпитанията в продължение на две седмици са били настанени в санаториуми под медицинско наблюдение. На всеки от тях е била предоставена пълна информация за процедурата, за възможните ползи и рискове а също за неудобствата, свързани с изпитанията.

Първите доброволци ще бъдат ваксинирани на 18 и 19 юни. Но преди това те ще са преминали през тестове с анализ на кръв, урина, през проверка за хронични заболявания, ХИВ-инфекции, хепатит и коронавирусна инфекция.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама