Радев: За разлика от Борисов моята фантазия има предел

11:13, 18 юни 20 / Политика 25 2046 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Не мога да тълкувам всичко изречено от господин Борисов, защото моята фантазия има някакъв предел. Това заяви пред медии президентът Румен Радев. На рождения си ден на него му се наложи да коментира твърденията на премиера, че го е следял с помощта на дрон.

"Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове", заяви държавният глава, но посочи, че няма нищо общо с твърденията на Борисов. Радев на шега добави: "Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки".

Игра на дронове: отзвукът от последните скандали около Борисов в социалните мрежи

По думите му в момента се отклонява вниманието от най-големия въпрос -  дали снимките са постановка и дали записът е монтаж.

Според него снимката със спящия човек е най-тревожна, защото такова нахлуване в личното пространство на министър-председателя не е допустимо и може да означава, че съществува риска за живота му.

Той обясни, че е в ход служебна проверка по случая, а смият той е посъветвал ръководството на НСО да се свърже с премиера.

В същото време Радев коментира, че е крайно недостойно да се хвърля петно върху НСО, защото там работят специалисти, готвени да защитават и охраняват лица, а не да ги дискредитират.

"НСО охранява сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи отговорност на тях. Не е лошо Борисов да направи проверка на кръга от свои познати", добави президентът.

Снимка: БГНЕС

Той обяви, че няма да свиква Консултативен съвет по националната сигурност заради появилите се снимки, защото проверката по случая е в ръцете на раследващите органи.

Радев каза още, че проблемът на премиера не е дали го следи някакъв китайски дрон. "За мен това е параноя", коментира той.

Според него в момента най-голямата опасност за правителството е самият Борисов"Никой не може да дискредитира правителство, освен самото то", посочи държавният глава.

Президентът каза още, че не той определя дали ще се стигне до предсрочни избори и служебно правителство - това е решение на правителството, парламетна или българските граждани, ако те поискат смяна на модела на управление.

„Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет. никога не съм казвал „свиреп кабинет“. Любопитен – да, но свиреп – не“, коментира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама