Захариева: Изказването на премиера на Северен Рейн-Вестфалия е неприемливо

18:53, 18 юни 20 / Политика 25 2390 Шрифт:
Редактор:

Изказването на премиера на Северен Рейн-Вестфалия беше непремерено и неприемливо. За съжаление по време на март месец, най-тежкият месец, навсякъде в света и в Европа включително и в България се забелязаха форми на расизъм. Но не е приемливо тези сигнали да идват от политици. Това заяви външният министър Екатерина Захариева в отговор на изявлението на премиера на Северен Рейн-Вестфалия, който каза, че българи и румънци са внесли коронавируса в региона. 

"Нормален е страхът на хората, но не бива той да се подклажда от политиците. Вирусът не знае нито граници, нито националности. Така че е неприемливо изявлението, още повече ,че българите там допринасят много сериозно за икономиката в региона. Такива изказвания са неприемливи и не бива да се допускат", добави Захариева.

"Има изказвания, за които човек бързо разбира, че съжалява, че ги е направил. В този случай е много опасно да се говори за вина и да се прехвърля вина върху някого, заяви от своя страна германският външен министър Хайко Маас след среща с българския си колега. Това са дискусии, които се водят и в Германия, и трябва да внимаваме да не наливаме масло в огъня на подобни тенденции в политиката, добави Маас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама