САЩ дават 200 000 долара за независимите медии и гражданското общество в България

10:21, 19 юни 20 25 1445 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Посолството на САЩ в София, посредством Американската агенция за международно развитие, обяви финансиране на стойност 200 000 долара в подкрепа на независими медийни групи и участници в гражданското общество в България.  

"Посолството на САЩ в София стои рамо до рамо с независимите медии и гражданското общество в България...Съединените щати силно подкрепят независимите медии и гражданското общество като важен компонент за една стабилна демокрация в България...Тази помощ ще допринесе за укрепване на гражданското участие и прозрачността, особено по време на пандемията COVID-19.", съобщават от дипломатическата служба.

За финансиране могат да кандидатстват предложения, които ще засилят капацитета на медийните участници и организациите на гражданското общество за противодействие на негативния ефект на Covid-19 върху обществото, свободните медии и върховенството на закона.

Проектите трябва да бъдат инициирани от организации на гражданското общество, законно регистрирани в България, и да бъдат географски ограничени до територията на България. Проектите могат да включват транснационални партньори от нови страни-членки на ЕС или Черноморския регион.

Тук може да откриете пълните подробности за кандидатстване .

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама