Бюрото за защита на свидетелите охранява главния прокурор

15:53, 19 юни 20 25 2340 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бюрото за защита на свидетелите охранява главния прокурор от 28 април, тоест НСО не се грижи за сигурността на Иван Гешев вече близо два месеца. Това съобщиха за БНТ от кабинета на главния прокурор.

Вчера стана ясно, че НСО вече на охранява Гешев. А неотдавна подполковник от службата беше задържан за участие в организирана престъпна група с цел извършване на убийства.

Според източници на БНТ именно разследването на убийството на Станка Марангозова и доказателствата, че организатор на изпълнението на мократа поръчка е действащ служител на НСО, са една от причините, които са довели до решението за охраната на главния прокурор да се грижи Бюрото за защита на свидетели. В неговите функции влиза и охраната на магистрати, които са застрашени.

Оставиха в ареста служителя от НСО, обвинен за ръководител на група за убийства

По-късно Гешев потвърди информацията, като направи уточнението, че това се е случило в 17.00 часа на 28 април 2020 г. „Причините за това защо съм го направил не интересуват българското общество затова няма да коментирам нищо повече“, каза той пред „24 часа“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама