Художествените ни гимнастички отказаха участие в руски онлайн турнир

16:50, 20 юни 20 / Спорт 25 2238 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Българска федерация художествена гимнастика получи покана от руската федерация, подписана от Ирина Винер, за участие в международен онлайн турнир.

Регламентът за участие включва ансамбъл жени, ансамбъл девойки, индивидуално жени и индивидуално девойки. Ансамблите могат да участват с едно съчетание по избор, а индивидуалното с две съчетания по избор. Поканени са няколко страни, между които и България, съобщиха от федерацията ни.

Датата на турнира е 28 юни. БФХГ приветства инициативата за онлайн турнир от страна руската федерация, но българските отбори са отказали участие, тъй като бяха в двумесечна карантина заради COVID-19 и не тренираха през този дълъг период. Ръководството на националния отбор смята, че всяко форсиране на подготовката на момичетата може да доведе до сериозни травми, което е твърде нежелателно. Поради ранния период на състезанието и други страни са отказали участие.

„БФХГ пожелава успех на инициативата и се надява да се включи в един следващ етап на турнира, когато състезателките ни са в необходимата спортна форма“, се казва в съобщението, публикувано в официалната Facebook страница на Българска федерация художествена гимнастика 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама