Българските авиокомпании искат мярка 80/20

14:42, 22 юни 20 25 1485 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Състоянието на българската гражданска авиация беше много тежко повлияно от забраните, от спирането на пътуванията. В момента приходите на авиокомпаниите са около 20-30% от постъпленията в предишни години. Авиокомпаниите не предприеха масови съкращения, коментира за БНР Светослав Станулов председател на Асоциацията на българските авиокомпании.

През този период българската гражданска авиация и нейния персонал продължи да се подготвя, да тренира и да се труди така, че да сме спокойни, когато се качим на самолета", подчерта Станулов и настоя мярката 60/40 да е 80/20 за авиационния сектор.

Всички се страхуват да пътуват, това е ясно и за съжаление няма как да ги поощрим с по-високи цени на билетите", каза още Светослав Станулов и уточни, че се изпълняват само 10-20% от полетите.

Снимка: Pixabay

Увеличение на полетите ще има, като това ще се случва динамично“, прогнозира Александър Богоявленски, пилот, експерт и журналист. Според него пътниците не се съобразяват с мерките и ограниченията заради разпространението на коронавируса.

Една авиокомпания няма как да „извие ръцете“ образно казано на даден пътник да си сложи маска, да не си я държи под носа, а по този начин самите пътници застрашават  себе си и околните", коментира Богоявленски. 

В момента е много изгодно да се търсят самолетни билети и по ниски, и по далечни дестинации. Някои компании в страни в Европа предлагат билети на цени от 250-280 евро между Европа и САЩ.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама