Съдът разреши вписване на партията на Слави Трифонов

16:16, 22 юни 20 / Политика 25 2504 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Софийски градски съд постанови вписване на партия „Има такъв народ“ в публичния регистър на политическите партии.

Съдебният състав, с председател съдия Цветанка Бенина, прие, че са изпълнени всички законови изисквания, молбата за регистрация е основателна и процесуално допустима. Символът на партията също не противоречи на нормата на закона, съобщиха от съда.

"И понеже мразя да казвам “хоп” преди да съм скочил, сега просто ще се засиля… И най-важното – знам, че има такъв народ! И искам да кажа на всички, които харесват или не харесват партия “Има такъв народ“ – уверен съм, че благодарение на всички вас, това начинание ще има успех", написа Трифонов във Facebook.

Решението подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок от узнаването му пред Върховния касационен съд и трябва да бъде вписано в публичния регистър на политическите партии в 7 – дневен срок от влизането му в сила. 

Припомняме, че това е втори опит на телевизионния водещ да регистрира политическа партия. На 5 октомври миналата година Трифонов учреди партия „Няма такава държава“, но впоследдствие съдът отказа регистрацията ѝ заради употребата на българското знаме в логото на бъдещата формация. Съдът не одобри и внушението, което името на партията прави. 

Отказаха регистрация на партията на Слави Трифонов

Решението на съда обаче не отказа шоумена, който преименува партията на „Има такъв народ“. В края на февруари в съда бяха внесени документите за регистрация.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама