Според Мангъров с връщането на маските няма да овладеем епидемията

19:05, 22 юни 20 25 3629 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ситуацията се развива така, както се случва с всяка една пандемия. През май са правени средно по 1150 теста, през юни - по 1650, като около 3%са положителни. Инфекцията се държи под контрол, нищо особено не се е случило. Заразените хора не са болни, не много обаче са в болница. А в болница мнозина влизат главно от страх. Това каза пред БНТ инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който завежда детското отделение в Инфекциозната болница, съобщи „24 часа“.

Акцент на деня: Маски горе!

"Тези които са истински болни, трябва да са в болници, другите - вкъщи, всички останали трябва да си живеят нормално. Колкото до връщането от маските, ако някой вярва, че така може да се овладее епидемията, много се лъже. Този вирус, който е нов, рано или късно ще мине през всички нас, няма ваксина и лекарство и скоро няма да има", допълни Мангъров.

"Вирусът трябва да се лекува максимално щадящо, както се лекува всяка една вирусна инфекция", каза още той. "С времето той ще затихне", убеден е доцентът.

И Симеон Щерев влезе в болница заради коронавируса

"Съгласен съм, че трябва да се ходи по барове и мачове. Всичките мечти на Щаба за милиционери в автобусите, това са глупости. Няма как да научим циганите да ходят с маски", каза още Мангъров. "Хората трябва да продължат да живеят нормално и колкото по-рано се отървем от страха, толкова по-добре за нас", заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама