Започна укрепването на свлачището по пътя за Рилския манастир

13:14, 23 юни 20 / Политика 25 2138 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов посети Рилския манастир. Заедно с него на инспекцията присъстваше и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Двамата инспектираха и строителните работи по укрепването на срутищата в 250-метровия участък при 27-ми километър на третокласния път Кочериново - Рила - Рилски манастир.

Ще бъде изградена 100-метрова подпорна стена, която ще е с височина 4 метра.  "Ще има бетонна стена, която ще пази пътя", съобщи Борисов. Ремонтът ще струва около 6.5 млн. лева. 

"Свършили сме си всичко, което сме си обещали", изтъкна Борисов. "Аз се шегувах, че ни струва по 10 млн. лева всяко идване тук и май толкова станаха", добави премиерът.

"Работи се перфектно по срутището на пътя за Рилския манастир. Видяхте го, снимаха го, гледаха го. Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите", посочи премиерът пред журналисти.

В началото на месеца правителството отпусна 600 000 лева за реставрация на светата обител. Министерският съвет реши да даде и 1,6 млн. лева за изграждането на пречиствателна станция за отпадни води на манастира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама