Русенският прокурор, кореспондирал с Пламен Бобоков, е подал оставка

21:43, 23 юни 20 25 2717 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Русенският прокурор Николай Николов е подал оставка, предава Дневник. Името му стана известно, след като миналия петък (19 юни) прокуратурата разпространи скрийншотове на текстови съобщения на обвиняемия за незаконен внос и преработка на отпадъци от чужбина бизнесмен Пламен Бобоков с прокурор Николов, както и със секретаря по правни въпроси на президента Радев и бивш вътрешен министър Пламен Узунов. Държавното обвинение съобщи, че разследва тримата за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

Миналата неделя (21 юни) Пламен Бобоков заяви в интервю за bTV, че е ходатайствал за избирането на Николов за административен ръководител на Окръжна прокуратура - Русе. Вчера стана известно, че по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Апелативната прокуратура във Велико Търново започва проверка на цялостната дейност на прокурор Николай Николов.

Проверката обхваща всички възложени на магистрата преписки и дела, участия в съдебни заседания, както и евентуални пропуски или нарушения при осъществяване на правомощията му. Ще се проверява и евентуалната му връзка с обвиняемия Пламен Бобоков или представлявани и управлявани от него юридически лица.

Върховната касационна прокуратура пък започна проверка и за евентуално извършени нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати от Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама