БФС призова да няма струпвания на фенове по стадионите

12:31, 24 юни 20 / Спорт 25 1861 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

След подновяването на футболното първенство и завръщането на публиката по трибуните, на определени стадиони и мачове се наблюдава струпване на значителни групи от зрители на ограничено пространство в разрез със заповедите на министъра на здравеопазването и на министъра на младежта и спорта, касаещи мерките при организиране на спортни мероприятия в условията на пандемията от COVID-19. Това констатират с тревога от Българския футболен съюз (БФС).

От БФС подчертават, че отговорността за спазването на противоепидемичните мерки и контрола върху поведението на зрителите по трибуните по време на мачовете е изцяло на клубовете-организатори на двубоите.

"Левски" и ЦСКА спретнаха зрелищно 3:3

От футболната централа напомнят, че преди рестарта на първенството в ППЛ и на турнира Купа България, Българският футболен съюз изготви подробен план с насоки за организацията на футболните двубои в условията на пандемията, с който всички клубове бяха запознати и са длъжни да се съобразяват. Напомняме също така, че при нарушаване на установения от закона ред, нарушителите подлежат на санкции от съответните здравни и държавни органи.

БФС призовава още веднъж всички футболни клубове, както и техните привърженици, да спазват стриктно противоепидемичните предписания по време на мачовете.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно стадионите да бъдат напълно затворени заради струпването на хора. "Затова има тази рестрикция сега по 1000 души на сектор. Пак гледам, че не го спазват. Най-вероятно, ако така продължат, Кралев, ще затворим стадионите както в Испания, Германия, Франция, Испания, Италия. Явно, когато направиш жест, той не се отчита“, обърна се премиерът към спортния министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама