Бедствено положение в 20 области на Сърбия заради наводнения

14:56, 24 юни 20 / Свят 25 2147 Шрифт:
Редактор:

Извънредно положение е обявено в 20 общини на Сърбия поради наводнение. Двама души са изчезнали. Според Предраг Марич, началник на сектор „Спешни ситуации“ в сръбското МВР, ситуацията се стабилизира, съобщава БГНЕС.

"Ситуацията постепенно се подобрява. Днес ще започне оценка на щетите. Евакуирани са 275 души, издирва се изчезнала брачна двойка от Студеница, а около 500 обекта са наводнени", каза Марич за „Пинк“.

Според ръководителя на сектора за извънредни ситуации, много пътища са повредени от водата и комуникацията е прекратена в редица райони.

Дъждовете наводниха варненско село

Военните обмислят възможността за изграждане на понтонни мостове, където може да проникне вода. "Според прогнозите на Хидрометеорологичния център времето се стабилизира. Животът скоро ще започне да се връща към нормалното", каза Марич.

По-късно вестник „Вечерние новости“ съобщи, че един човек е загинал в резултат на наводнението - полицията откри труп в близост до град Студеница.

Според изданието, най-вероятно става дума за 80-годишен мъж, а в ход е издирване на съпругата му. Според спасителите двойката е била блокирана в дома си по време на рязкото покачване на водата и не е могла да избяга. Невъзможно било да се приближи до къщата с лодка. МВР разположи хеликоптер, но той не можа да открие възрастните хора.

Над 50 сръбски военни лица участваха в оказване помощ на населението и ликвидирането на последиците от преливането на местни реки, причинено от силните дъждове. Според Министерството на отбраната на Сърбия, военните са пристигнали, за да изградят стена, необходима за защита на близките домакинства от наводнения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама