Принц Уилям посети учените от Оксфорд, които разработват ваксина срещу COVID-19

12:24, 25 юни 20 / Свят 25 1466 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Британският принц Уилям посети учените от Оксфордския университет, които разработват ваксина срещу COVID-19, и се срещна с участници в изпитанията, целящи да бъде определена нейната ефективност, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Принц Уилям обиколи лабораторията, в която се произвежда експерименталната ваксина, известна като ChAdOx1 nCoV-19 или AZD1222. Височайшият гост посети и лабораторията, в която изследователите анализират проби от клиничните изпитания, започнали на 23 април във Великобритания. Тази седмица изпитания на оксфордската ваксина започнаха също в Бразилия и Южна Африка.

Във Великобритания тестват върху хора ваксина срещу COVID-19

Предварителните изпитания с маймуни и прасета дадоха някои окуражаващи признаци, че експерименталната ваксина осигурява защита срещу болестта Ковид-19, причинена от новия коронавирус SARS-CoV-2.

По време на посещението си принц Уилям се срещна със Сара Гилбърт, професор по ваксинология от Оксфордския университет и създателка на ваксината, с ръководителя на екипа по клинични изпитания Андрю Полард и с Паскал Сорио от компания "Астра Зенека", съвместно с която се разработва ваксината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама