Проф. Балтов: Ако постъпват по 100 човека дневно, ще бъде тежко за цялата система

07:46, 29 юни 20 25 1662 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

От днес съм на работа, в добро настроение, зареден със сила и енергия, имах нужда от почивката. Карантината съвпадна с една натрупана умора, всичко е наред. Това обяви шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов в сутрешния блок по БНТ.

По думите му, ако е имало подценяване сред обществото, това се е случило след 15 юни, когато на всички ни се е искало това нещо да свършва и да е отминало. За съжаление, вирусът все още върлува, коментира проф. Балтов.

В "Пирогов" 29 са приетите пациенти с Covid-19, в пик са били над 52. Състоянието е средно тежко, на няколко от пациентите се подава кислород, няма интубирани. Над 200 пък са излекуваните пациенти с коронавирус, преминали през "Пирогов".

Проф. Асен Балтов: Това е пик от разпускането на мерките

По негови изчисления, ако постъпват 100 души дневно в болниците в страната, това би било много тежко за системата на здравеопазването.

От новорегистрираните случаи около 20% постъпват в болница заради нуждата от лекарски грижи.

Каза, че цената за лечение е въпрос на преговори, но има напредък пътеката да има двойно увеличение - до 1200 лв., тъй като не е достатъчно финансирана и при положение, че лечението на пациенти с Covid-19 продължава между 14

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама