Време е за финал по време на пандемия

09:29, 01 юли 20 / Спорт 25 1824 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Дойде време за дългоочаквания финал! След пауза от 3 месеца за футбола по света, днес ЦСКА и „Локомотив“ Пловдив се изправят един срещу друг, за да определят кой ще грабне купата на страната. Срещата на националния стадио „Васил Левски“ е изключително важна и за двата клуба, предвид факта, че победителят получава сигурно място в квалификациите за Лига Европа.

Финалът за Купата на България променя движението в София

"Армейците" не са прегръщали Купата от 2016 г. насам, когато направиха истински подвиг, печелейки я като част от Югозападна Трета лига. От тогава триумф в този турнир все им се изплъзва, но този път кампанията протече гладко и той вече е на своя 33-ти финал в турнира.

В "Локо" положението е по-различно. "Смърфовете" все още помнят радостта от 2019 г., когато победиха градския съперник "Ботев" и за първи път в своята история станаха носители на Купата. Отборът продължава да играе стабилно, да се бори за точки и да иска по-предно място в класирането на първенството, но в никакъв случай момчетата на треньора Бруно Акрапович не отписват този финал. Преди дни сръбският тактик каза, че отборът му ще пристигне в столицата, за да си прибере трофея.

През сезон 2019/2020 ЦСКА и "Локо" изиграха два мача помежду си. Пловдивчани спечелиха на "Българска армия" с 1:0, а срещата в Града под тепетата завърши 1:1.

Треньорите - Милош Крушчич на ЦСКА и Акрапович на "черно-белите", нямат проблеми в съставите, като единственият липсващ ще е Тони Юрич в редиците на "червените", тъй като е заразен с коронавирус.

Именно COVID-19 видоизменя мача тотално! По трибуните на националния стадион "Васил Левски" ще присъстват 12 000 зрители. Те трябва да спазват всички противоепидемични мерки - да се настанят през две седалки и през ред, да носят маски, да спазват стриктно социалната дистанция и още куп рестрикции.

От Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта направиха жест към почитателите на финалистите, тъй като първоначалната заповед позволяваше само 4000 човека да гледат мача на живо. Сега всеки от отборите ще може да има по 6000 фена, които да създадат атмосфера като за финал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама