Пламен Бобоков на "бос" с B. Borisov и на "ти" с Prezident-Rumen Radev

17:00, 02 юли 20 25 2239 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бизнесменът Пламен Бобоков показа пред bTV извадки от комуникация, за която твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. по повод на случая с либийския танкер БАДР. Бобоков се обръща към Борисов като „Бос“ и според него това е нормално, тъй като министър-председателят е „шеф на държавата“.

След разменените съобщения двамата са се срещнали и премиерът е предприел „адекватни мерки“ и е разговарял с либийския си колега Сарадж по казуса, заяви Бобоков. Бизнесменът сподели, че показва разговора в отговор на разпространените от прокуратурата разпечатки на негови чатове.

Снимка: стопкадър bTV

"Очевидно е, че (с премиера Борисов) се познаваме отдавна", коментира Бобоков и допълни, че "не е близък с никого" - нито с министър-председателя, нито с президентския съветник Пламен Узунов, като определи отношенията си с последния като на "добри познати, но не в семеен план". Ние сме "нормални приятели без някакви ексцесии, няма нещо извънредно в нашите отношения".

"Не виждам нищо срамно и осъдително в това да общуваш с държавната администрация. Какво лошо съм направил, като съм опитал да спася България от един международен скандал", изтъкна бизнесменът, визирайки случая с либийския танкер БАДР и отново потвърди автентичността на разпространените от прокуратурата чатове с негово участие.

Отговорът на прокуратурата. След интервюто на Бобоков пред bTV държавното обвинение разпространи други чатове на бизнесмена- с Prezident- Rumen Radev и Desi Radeva

Бобоков е писал съобщение със следния текст: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

Отговорите и другите разговори между Бобоков и Prezident- Rumen Radev са заличени. Виждат се само датите, от тази и от миналата година. По закон президентът е с имунитет. 

Отговорът на Румен Радев. Държавният глава призова прокуратурата да публикува незабавно целия му „чат“ с Пламен Бобоков. "Селективното публикуване на отделни съобщения от Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно", категорични са от прессекретариата на държавния глава. 

 

Снимка: Прокуратура на Р България

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама