Утре разпитват Борисов заради чатовете с Бобоков

11:05, 06 юли 20 / Политика 25 2731 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Утре премиерът Бойко Борисов е призован за разпит по досъдебното производство срещу бизнесмена Пламен Бобоков, съобщиха от прокуратурата.

Министър-председателят ще дава показания заради твърденията на бизнесмена, че двамата са комуникирали. В ефира на bTV Бобоков показа чатове с Борисов за случая с либийския танкер Бадр. Обръщал се към премиера с „бос“, защото бил „шеф на държавата“. Бойко Борисов не опроверга автентичността на чатовете и коментира, че е помагал на бизнесмена и го е „водил в делегации“.

Акцент на деня: На "ти" с първите мъже в държавата

По-късно от прокуратурата пуснаха чатове на Бобоков с държавния глава Румен Радев, без потвърждение имало ли е такива и с премиера. Президентът също не отрече да си е писал с бизнесмена, но призова да се огласят всички разговори, а не само извадки.

На разпит в Спецпрокуратурата са призовани и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев и бившият общински ръководител на партията в Русе Росен Даскалов. Според Бобоков е "обществена тайна", че Нунев кадрува в областта. Той определи тези твърдения като "несериозни" и коментира, че не им обръща внимание. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама